
קציצות מאודות אפשר להכין מעוף, בקר, הודו ואפילו קציצות דגים.
רצוי להכניס לקציצות המון סוגי ירק מגורד- מוסיף המון טעם.
אפשר כל פעם לנסות וריאציות ושילובים אחרים. לכו אחרי ליבכם וזה בטוח יצא טעים!
מתכון לקציצות עוף לפי טעמכם האישי:
רכיבים:
חזה עוף קצוץ /טחון
ירקות מגורדים לפי הטעם (בצל, שום, בטטה, קישוא, חציל, סלק)
עשבי תיבול לפי טעם (פטרוזיליה/ בזיליקום/ נענע/ כוסברה)
תבלינים לפי הטעם (פפריקה/ כורכום/ כמון, ואפשר סגנון אסיאתי- סויה/ צילי/ טריאקי/ מעט שמן שומשום, גינגר)
מלח, פלפל
מעט פירורי לחם
ביצה (אפשר גם בלי)
מעט מי סודה/ מים
אופן הכנה:
לערבב חזה עוף עם שאר המרכיבים. להכין קציצות בגודל הרצוי
להניח על כלי האידוי כרוב/ נייר אפיה מחורר ועליו את הקציצות
לאדות 15 דק' מרגע רתיחה של המים.
להגיש עם רטבים לפי הטעם, לצד אורז וירקות.
בתיאבון:)
*אפשר להקפיא את הקציצות וכל פעם להוציא את הכמות הנדרשת ולאדות לצד ירקות- אין צורך בהפשרה. תוך 20 דקות יש לכם ארוחת צהרים נפלאה.
Ynet- קציצות מאודות

